Børn kan også få problemer med ryg, led og muskler.

Vi kiropraktorer behandler mange børn. De mest almindelige årsager til problemer hos spædbørn er at de har ligget i livmoderen, som er trang, specielt de sidste måneder af graviditeten.

Komplikationer under fødslen som f.eks fødsel med sugekop eller tang, for hårdt manuelt træk, fra jordemoderens side,-  når barnet skal ud, kejsersnit, fødsler med barnet i ” forkert ” stlling som f.eks sædefødsel, ansigtet først, en arm først osv., en for langsom eller for hurtig fødsel, tvilling fødsel og stor fødselsvægt.

Symptomer hos spædbørn

De mest almindelige symptomer hos spædbarnet er: kolik, skrigeture, utrøstelig, søvnbesvær, skævt baghoved, træg mave, favoriserer en side f.eks ved amning eller når barnet skal sove, vil ikke ligge på maven, bøjer hovedet kraftigt bagover, mellemørebetændelser, langsom motorisk udvikling og eventuelt suttebesvær.

Sundhedsstyrelsen har autoriserede kiropraktorer. Vi er kompetente til at vurdere om spædbørn har lidelser der kan behandles med kiropraktik, og sundhedsplejersker kan pege på muligheden af kiropraktisk behandling af spædbørn. Det kræver ingen lægehenvisning at tage sit spædbarn til kiropraktor.

Når forældrene første gang kommer til konsultation her på Kiropraktisk Center – City Syd – Aalborg, vil kiropraktoren indlede med at spørge forældrene om forskellige ting omkring barnet:

  • Hvor gammelt barnet var, da problemerne opstod?
  • Hvordan barnet opfører sig når det ikke er tilpas, og om der er et døgnmønster i barnets opførsel
  • Om barnet bliver ammet, får modermælkserstatning eller begge dele
  • Om barnet gylper meget eller kaster op
  • Om afføringens hyppighed, konsistens og farve
  • Hvordan graviditeten og fødslen forløb
  • Hvad barnets fødselsvægt var og den seneste vejning
  • Stillinger eller positioner barnet ikke bryder sig om, f.eks. at ligge på maven, på ryggen eller ved amning fra højre til venstre bryst
  • Anden behandling (eventuel medicin) og andre sygdomme

Alle disse oplysninger fra forældrene bruger kiropraktoren til at danne sig et billede af barnets almene sundhedstilstand. Er der mistanke om dårlig trivsel eller anden sygdom, vil barnet blive henvist til læge.

Undersøgelse

Undersøgelsen og behandlingen af barnet er forsigtigt og smertefrit. Kiropraktoren vil undersøge om barnet har forskydninger og fastlåsninger i nakke, ryg og andre led som skal behandles. Desuden lægger kiropraktoren mærke om der kunne være andre faktorer som gør at barnet skal henvises tilbage til egen læge eller specialist.

Behandling

Kiropraktisk behandling af børn er meget nænsom, men princippet er det samme som for behandlingen af voksne – nemlig at få leddene til at bevæge sig på normal vis igen.

Selve behandlingen af de involverede led sker ved et meget let tryk med fingerspidserne.

Behandlingen er normalt ikke forbundet med noget ubehag eller gener for barnet.

Børn

Vi tror at mange af de problemer voksne kommer til os med måske er opstået eller begyndt da de var barn. Efter barnet begynder at gå, lege med andre børn og deltage i sport og andre aktiviteter er der utallige muligheder for skader.

De kan være små eller store men fælles for dem er at de kan være starten på et livslangt rygproblem. Vi anbefaler derfor at alle børn går til et regelmæssigt eftersyn hos kiropraktor, på samme måde som man går til regelmæssige eftersyn hos tandlægen.

Der kan i visse tilfælde være behov for tættere eftersyn, alt efter barnets aktiviteter og eventuelle uheld. Alt for megen tid foran en computer kan også være skadelig for nakke og ryg.

Som forældre skal man være opmærksom på forandringer i barnets adfærd og trivsel. Der kan være tale om hovedpine, træthed, ” vokseværk ”, spændinger langs ryg og nakke, usymmetri i ørehøjde, skulderhøjde og hoftehøjde.

Læg mærke til om barnet vender fødderne indad eller udad ved gang/løb, maveproblemer, allergier, eksem eller andre usædvanlige symptomer.

Kiropraktoren er specialist i at undersøge, behandle og forebygge disse problemer,- inden det bliver noget barnet skal have med sig gennem livet.

Teenagere

Der er to væsentlige årsager til vi behandler mange teenagere. Den ene er at de ofte sidder alt for længe ved computere, tablets og smartphones både i skolen og i fritiden.

De fejlbelaster leddene i nakke og ryg og får ofte nakke og rygsmerter. Disse problemer kan give hovedpine, muskelspændinger langs hele ryggen og blive årsag til mange sygedage og dårlige resultater i skolen.

Den anden store årsag til problemer hos teenagere er deres flittige brug af fitness centre og sportsaktiviteter. Det er moderne og ” in ” at være i trim og det er positivt.

Desværre er mange dårlige til at bedømme hvor meget de kan tåle og ” jagten ” på større muskler kan i visse tilfælde lede til nakke og rygsmerter. Hvis man tager for hårdt i med musklerne er der en stor risiko for fejlbelastning og forskydning af ryghvirvlerne.

Når dette sker kan man få ” nerver i klemme ”. Dette giver oftest smerter, sovende fornemmelser, muskelspændinger, inflammation, muskelkramper, muskelsvaghed, brændende, svidende, prikkende, stikkende og summende fornemmelser i nakke, ryg, arme og/eller ben.

Vi hjælper dig med disse problemer og vi hjælper gerne til med et individuelt designet program, specielt for din ryg og dine ambitioner.

Sportsudøvere som f.eks håndboldspillere, fodboldspillere og alle andre ved at de havner i situationer som tacklinger, fald og andre skader som i værste fald kan betyde at de må stoppe med sporten.

For de fleste unge er en sådan situation en katastrofe og ved at få regelmæssige kiropraktiske eftersyn som modvirker de store belastninger og skader, betyder det oftest at man kan fortsætte med sin sport på det niveau man ønsker.

Selv store fodboldklubber som AC Milan og Manchester United har i mange år haft kiropraktorer tilknyttet holdet fordi man har indset værdien af de mest velfungerende led og muskler som kiropraktoren kan medvirke til at reparere og vedligeholde på spillerne.