Behandling af bækkenproblemer

Bækkensmerter og bækkenløsning er almene forekommende problemer i forbindelse med graviditeter, samt under og efter en fødsel.

Smerter fra bækkenet kan selvfølgelig også forekomme hos ikke-gravide samt hos mænd.

Det vil normalt forventes at bækkenløsning og bækkensmerter fra graviditeter, vil være aftagende i perioden efter fødslen.

Mange oplever desværre at have vedvarende – og ofte kroniske – problemer med smerter i lang tid efter derefter.

Kiropraktorer er velkvalificerede til både at diagnosticere og behandle alle slags bækkenproblemer.

Forskydninger og fastlåsninger af de store Sacroiliac led (der hvor hoftebenene sidder fast på ryggen) er den mest almindelige årsag til smerter og bækkenløsning.

Nænsom kiropraktisk behandling af leddene kan hjælpe den gravide patient meget. Et normalt bevægeligt bækken gør også fødslen lettere. Derfor bør man søge kiropraktisk behandling hvis man har bækkensmerter eller bækkenløsning.

Forebygning af bækkenproblemer

Den mest effektive måde at forsøge at forebygge disse problemer på, er at besøge kiropraktoren til et forebyggende besøg én gang om måneden hele vejen gennem graviditeten,- hvis ikke specielle forhold gør sig gældende.

Kiropraktisk behandling er ikke skadeligt, hverken for mor eller barn.

Hvis man ikke får behandlet problemerne tidligt og har man f.eks. mange smerter over længere tid vil man oftest begynde at kompensere i form af ændrede daglige bevægelsesmønstre, muskelaktivitet, og ledbevægelser. Dette kan så lede til nye overbygnings-problemer i bevægeapparatet som det kan være svært at komme ud af selv.

Ubehandlet, bliver problemerne kroniske med tiden, og det der startede som et bækkenproblem kan sprede sig op igennem resten af ryggen og give problemer i lænden, mellem skulderbladene eller i nakken.

Mange kvinder fortæller os at deres kroniske ryg og bækkenproblemer begyndte med en graviditet og/eller fødsel, for mange år siden.

Behandling på Kiropraktisk Center – City Syd – Aalborg

En skævhed og låsning i bækkenet kan også påvirke benene. Der kan opstå hofte, knæ-, ankel-, og fodproblemer.

Her i klinikken vil du få behandlet dit grundlæggende bækkenproblem og eventuelle følgevirkninger deraf. Desuden får du en grundig gennemgang af de ting du selv kan gøre eller lade være med at gøre i det daglige. Vi viser dig naturligvis også træningsøvelser, hvis det behøves.

Vores Kiropraktor, Thomas Andersen, har taget specialkurser i både bækken og ekstremitetsbehandling.

Ekstremiteter betyder leddene i arme og ben. Thomas er certifieret i behandlingsmetoden C.C.E.P., som er effektiv i behandling af både bækken og andre led.

Lige nu er der meget få C.C.E.P. – uddannede kiropraktorer i Danmark som bruger disse teknikker til undersøgelse og behandling.