Havearbejde

Nogle har glædet sig, mens andre skal have det overstået i en vis fart.

Havearbejdet består af både større og mindre opgaver, men det er for næsten alle en række aktiviteter som er uvante for ryggen i foråret. Det drejer sig om tungt arbejde, samt nogle uvante og dårlige arbejdspositioner.

Vi ser hvert år at de 4 årstider bringer hver deres udfordringer for ryggen. Det er altid tilrådeligt at være fysisk aktiv, men nogle glemmer måske at holde en pause, eller løfter på ting som ikke bør flyttes af én person alene.

Havearbejde - ondt i ryggen

Et hold i ryggen (hekseskud, lumbago, ‘iskias’-smerter, kært barn har mange navne) er en hyppig konsekvens af for tunge løft, skæve løft eller gentagne bevægelser. Det samme gælder også for hold i nakken.

En led-låsning i rygsøjlen vil forårsage stivhed, lokale muskelspændinger og en nerve-afklemning. Smerterne, som er en konsekvens af dette, kan variere i intensitet og type. Det kan dreje sig om ømhed, brændende smerter, tikkende/jagende/’elektriske stød’, samt symptomer der føles snurrende, summende og prikkende.

I visse alvorligere tilfælde af nerve-afklemning kan man opleve tab af normal følesans, tab af styrke i visse muskler og smerter der kan stamme fra en diskusprolaps.

Man bør aldrig ignorere symptomerne i den sidste kategori, disse opleves ofte i en arm eller et ben.

De ovenstående problemer kan behandles med kiropraktik. Vi yder samtidig rådgivning omkring hvad man selv skal gøre, samt relevante øvelser.