Behandling af Iskiassmerter

Smerter, der stråler ned ad balden, bagsiden af låret, underbenet og evt. foden, kaldes ofte for ”iskiassmerter” eller bare ”iskias” opkaldt efter den største nerve i kroppen. Der, hvor Iskiasnerven er tykkest, er den på størrelse med en lillefinger. Smerterne kaldes Iskias, når de optræder langs iskiasnervens forløb.

Man kan opleve, at der nærmest er nedsat følelse i benene, som når benet ” sover”, en prikkende eller brændende fornemmelse, eller at man mangler kraft til at gå eller styre foden og benet, og nogle oplever, at deres knæ og fodreflekser er påvirkede. Det er også karakteristisk, at man ikke kan løfte sit ben så højt, når man ligger på ryggen.

Årsager til smerter i iskiasnerven

Iskiassmerter har oftest deres oprindelse i forskydninger og fastlåsninger af de sidste led i rygsøjlen. Når lænden er låst kan en nerve ” komme i klemme ”.

Slidgigt eller en diskus med revner kan også forårsage iskias, og det samme kan medfødte skævheder i ryggen eller forskel på benenes længde.

Helt almindelige forhold som muskelspændinger og dårlig holdning kan også i nogle tilfælde stråle ud i benene.

Når man først oplever smerterne, er de periodevise eller optræder som en uro eller irritation.

behandling af iskias smerter

Hvis man ikke gør noget ved problemet, vil symptomerne efterhånden opleves som meget ubehagelige og smertefulde. Vi har set patienter som måtte køres til klinikken i ambulance!

Jo mere belastet iskiasnerven er i balden og lænden, jo længere vil smerten stråle nedad. Smerten kan opstå akut, uden varsel eller som et symptom på et længerevarende tryk på nerven, og man skal tage smerten alvorligt og blive behandlet, før den bliver for omfattende.

Læs mere om iksiassmerter her

Behandling af iskiassmerter

Kiropraktorer behandler patienter med iskias hele tiden. Det er en af de mest almindelige årsager til folk opsøger os på vores kiropraktiske klinik i Aalborg. Oftest kan en kiropraktor afhjælpe smerter fra iskiasnerven. Mange læger henviser i dag til kiropraktor netop for at afhjælpe dette problem. Kiropraktoren kan efter en grundig forundersøgelse, og evt. en røntgenfotografering, finde frem til de led, der klemmer på nerven.

Herefter kan han eller hun behandle leddet, så det løsner op og kan sættes på plads, og derved løses der op for presset, og smerten afhjælpes.

Hvis det er en muskelspænding, der er skyld i smerterne, kan vi bruge vores fysiurgiske massør som også kan løsne op for dette, let og smertefrit. Mange gange er den hurtigste vej til bedring en kombination af kiropraktisk behandling, fysiurgisk massage, et individuelt træningsprogram og rådgivning i korrekt brug af ryggen i det daglige.